İçeriğe geç

Duyuüstü Nasıl Yazılır

Sırtüstü nasıl yazılır TDK?

Bu kelimenin ayrı mı yoksa yan yana mı yazılması gerektiği konusunda bilgi için Türk Dil Kurumu’na başvurulmalıdır. Sırt üstü nasıl yazılır? Bu kelimenin doğru yazımı “Sırt Üstünüzde”dir.

Gerçeküstü nasıl yazılır?

9. “Altında”, “üstünde” ve “üzerinde” sözcüklerinin eklenmesiyle oluşan ve belirli bir yeri belirtmeyen birleşik sözcükler yan yana yazılır: ayak altında, bilinçaltı, gözetim (denetim), bilinçaltı; akşam, gündelik, tatil, gerçeküstü, ikindi vakti, olağanüstü, öğle, öğleden sonra, eylemde, yalan; akşam, akşam vb.

Sağ duyu nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin doğru yazımı “ortak akıl”dır.

Ayaküstü nasıl yazılır?

Doğru yazımı ayrı ayrı “foot” ve “top”tur. Etimolojik olarak, “casual” kelimesinin kökeni açık değildir. Ancak, “foot” kelimesi Türkçe kökenli bir kelimedir ve “üstü” kelimesi “yukarı, üstünde” anlamına gelir. “Ayaküstü” kelimesi bu iki kelimenin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur.

Yeşil zeytin nasıl yazılır?

Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.

Semizotu nasıl yazılır?

UYARI: Çiçek dışındaki anlamları olan bakla (renk), nar (renk), suçiçeği (hastalık); ot dışındaki anlamları olan öksürükotu (barut), sıçan otu (arsenik); sesi kısık olan çörek otu ve geleneksel olarak yazılan semizotu ve dereotu (dereotu) yan yana yazılmıştır.

Böbrek üstü nasıl yazılır?

ARENAL Gland KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla adrenal gland olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı adrenal gland şeklinde olmalıdır.

Olağan üstü nasıl yazılır TDK?

Olağanüstü kelimesinin doğru yazımı “olağanüstü” yani bitişiktir.

Suçüstü nasıl yazılır?

“Red-handed” kelimesi bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “red-handed” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “red-handed”dir.

Göz ardı nasıl yazılır TDK?

Bu ifadeyi “ignore” olarak yazmak yanlış kabul edilir. TDK kılavuzu da doğru şeklinin “ignore” olarak yazılması olduğunu belirtir. Çünkü TDK’ya göre “ignore” kelimesi iki ayrı kelime olarak yazılır: “eye” ve “back”.

Bilinçaltı nasıl yazılır?

TDK’ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazımı “bilinçaltı”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Baş başa nasıl yazılır?

İsim ekleri ve iyelik ekleri alan ikilemeler de ayrı ayrı yazılır: başa baş, diz dize, el ele, göz göze, birbirine, omuz omuza, yan yana; baştan sona, daldan dala, elden ele, günden güne, içinden, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), bire bir, bire bir, bire bir; birer birer, boşuna, gün be gün, birer birer…

Art arda nasıl yazılır?

Kelimenin doğru yazımı ardışık olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Ardışık olarak yazılması yanlış olur.

Alt üst nasıl yazılır?

Sorunun en doğru cevabı TDK sözlüğünde bulunabilir. TDK kayıtlarında “upside down” kelimesi yanlış yazılmışken, “upside down” kelimesinin yazımı doğrudur. SUBSTAND olarak doğru yazılan kelime, her yaştan insanın sıklıkla kullandığı bir bileşik kelimedir.

Herbiri nasıl yazılır?

TDK’ya göre: Each veya Each? TDK’ya göre, “each” kelimesinin doğru yazımı “each”tir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. En yaygın yanlış kullanım “each”tir.

Yüz üstü nasıl yazılır TDK?

Kelimenin doğru yazımı “covert” olmalıdır. TDK’ya göre “covert” kelimesinin doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’na göre “covert” kelimesinin “covert” olarak yazımı bir yazım hatası olarak kabul edilir. Doğru yazımı cover’dır.

Akşamüstü nasıl yazılır?

Çünkü akşam ve daha yüksek olmak üzere iki farklı kelimeden oluşan bir kelimedir. Ancak Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin doğru yazımı “akşam” ile birleşimidir.

Sırt üstü yüz üstü nasıl yazılır?

“SÜRPRİZ” KELİMESİNİN ANLAMI “Sırt üstü” kelimesinin doğru yazımı “sırt üstü”dür. Türkçede “sırt üstü” kelimesi “belin arkasındaki omurga bölgesi” anlamına gelirken, “üstü” kelimesi “üstünde” anlamına gelir.

Alt üst nasıl yazılır?

Sorunun en doğru cevabı TDK sözlüğünde bulunabilir. TDK kayıtlarında “upside down” kelimesi yanlış yazılmışken, “upside down” kelimesinin yazımı doğrudur. NUBSTAND olarak doğru yazılan kelime, her yaştan insanın sıklıkla kullandığı bir bileşik kelimedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ücreti Elden Alan Escort